На Житомирщині священика звинувачують у сепаратизмі

У сепаратизмі звинувачують жителі села Бовсуни, що на Житомирщині, місцевого священика. 
Люди кажуть, що спочатку він не хотів відспівувати бійця, який загинув на Сході країни. Після того, як його таки вмовили, батюшка прочитав над домовиною проповідь про "русский мир".
Люди, які прийшли попрощатись із героєм, говорять, що не витримували і виходили з церкви. Скандал набрав таких обертів, що тепер село поділилося на патріотів, що засуджують панотця, і сепаратистів, які його підтримують, - йдеться в сюжеті ТСН.
Церкву відмовляється відвідувати половина місцевих жителів. Село Бовсуни посварив священик. Три тижні тому він відспівував 31-річного бійця Сергія Бовсунівського. На прощання з героєм прийшли сотні людей. Більшість із них обурилися, що під час проповіді перед труною батюшка раптом заговорив про "русский мир" і незрозумілу війну.
Проповідь попа половина селян називають сепаратистською. Згадують, як одразу після неї покинули церкву. Тут же селяни згадали, що й раніше помічали за священнослужителем проросійські настрої. На захист батюшки Володимира тут стала інша частина села разом із селищним головою. І ці люди певні, їхні сусіди просто неправильно зрозуміли панотця.
Сам батюшка Володимир запевняє, що не памʼятає, про що говорив у проповіді на похороні. Дати раду конфлікту селян до Бовсунів приїжджали навіть представники батальйону територіальної оборони "Полісся". Але помирити людей так і не змогли. Жоден селянин, який звинувачує священика в сепаратизмі, у міліцію поки що не звернувся. Тим часом, батюшка Володимир уже написав заяву до прокуратури. Каже, що йому погрожують.

Related

Суспільство 7784204633930324750

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item