Кремль не змінює політику щодо України - МЗС Нідерландів


Міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тиммерманс не бачить ніяких ознак зміни політики Росії щодо України. Про це він заявив у Брюсселі перед позачерговим засіданням Ради ЄС з питань закордонних справ, кажучи про розгляд українського питання.
"Я хотів би бачити зміну в поведінці Російської Федерації, але на цьому етапі я не бачу ніяких ознак того, що Росія міняє свою політику. На жаль", - цитує Тиммерманса УНІАН.
Коментуючи ситуацію навколо російського гуманітарного конвою, Тиммерманс підкреслив, що доставка гуманітарної допомоги повинна бути проведена у відповідності з міжнародними правилами гуманітарної допомоги та за участю Червоного Хреста.
"Я вважаю, що Україна хоче того ж. Ми говоримо про суверенній території України", - підкреслив він.
Нагадаємо, сьогодні глави МЗС Євросоюзу в спільній заяві зазначили, що Євросоюз розцінить будь-які односторонні військові дії з боку Росії в Україні як "кричуще порушення міжнародного права".
Країни-учасниці ЄС висловили крайню стурбованість погіршенням кризи в Донбасі і тим, як конфлікт впливає на цивільне населення. "Будь-які односторонні військові дії з боку Російської Федерації в Україні під будь-яким приводом, включаючи гуманітарний, будуть сприйняті Європейським Союзом як кричуще порушення міжнародного права", - зазначалося в заяві.

Related

Події у світі 7538538465227123241

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item