Через санкцій бразильські постачальники свинини суттєво підвищили ціни для Росії


Бразильські постачальники свинини після того як Росія ввела "продуктове ембарго", підняли відпускні ціни на свинину для Росії.
Про це повідомляють імпортери з посиланням на прайс-листи бразильських постачальників, передає ИТАР-ТАСС.
При цьому Бразилія залишилася єдиним дозволеним великим постачальником свинини в Росію. "За тиждень до введення санкцій вони пропонували свою продукцію з розрахунку $5,3-5,4 за кілограм окосту безкісткового, зараз пропозиція на рівні $6,95-7,3 за кілограм", - повідомив представник свинарської компанії "Smithfield Foods" Ерік Картвелішвілі.
На думку експерта, така ситуація може негативно вплинути на фінансову стійкість російських м'ясопереробників і привести до зниження якості м'ясних виробів. "Це безсоромність: Україна, Азербайджан і Вірменія, Грузія і багато інші країни отримують бразильську свинину на $4 дешевше", - заявив Картвелішвілі. Голова Національної м'ясної асоціації Росії Сергій Юшин вважає, що причина спекуляції бразильських виробників криється у високій мірі концентрації ринку.
"Не виключено, що ціни формуються в результаті картельної змови. Виробники, допущені на російський ринок, в основному належать двом-трьом транснаціональним компаніям бразильського походження", - вказує він. Юшин зазначив, що конкуренцію бразильським постачальникам на російському ринку може скласти Китай. Делегація "Россільгоспнагляду" відвідає КНР на початку наступного тижня.
Раніше віце-прем'єр Росії Аркадій Дворкович доручив "Россільгоспнагляду" забезпечити конкуренцію між новими постачальниками м'ясної сировини на російський ринок для стримування цін.

Related

Події у світі 4512475123544149372

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item