В Україна елітні генеральські погони коштують 100 тисяч доларів

Україна побила всі рекорди за кількістю генералів, а купити елітні погони можна за 100 тисяч доларів. Журналісти програми "Гроші" дізналися, як живуть українські "орденоносці", поки у зоні АТО тривають запеклі бої і за скільки можна купити престижне звання генерала.
Відомий волонтер Юрій Бірюков("Фенікс") розповів, що генерали найбіднішої армії Європи ні в чому собі не відмовляють, а у базових таборах для них облаштовують сауни та фітнес-центри.
"У генералів сауни, фітнес-центри... Прямо у базовому таборі. Так, вони так живуть. У них білі скатертини, красиві офіцерські намети, ад'ютанти, посильні… З особистою охороною з'являються", - сказав "Фенікс".
Живуть українські генерали не гірше за олігархів. Журналісти знайшли один з їхніх палаців на трьох тисячах квадратних метрах елітної котеджної зони під Києвом. За недобудований маєток просять 3,5 мільйони євро.
Стіни будівлі зроблені з елітної німецької цегли, на території є чотири гаражі, дві тераси, загалом у маєтку шість кімнат, власний кабінет, домашній кінотеатр, винний погреб, спортзал, 12-ти метровий басейн, ліфт та власне бомбосховище. А ще у власника елітного маєтку є власне озеро і окрема баня майже на території заповідного лісу.
Як вдалося з'ясувати журналістам, будинок оформлений на Олега Яковенка - сина відставного генерала однієї з таємних спецслужб Міністерства оборони Олексій Семеновича. Такі генерали і на пенсії продовжують отримувати чималий пайок від держави. Один генерал з усіма виплатами обходиться державі щонайменше у 80 тисяч доларів на рік.
Купити елітні погони за часів екс-президента Віктора Януковича можна було за 100 тисяч доларів, а під час головування Віктора Ющенка погони коштували вдвічі дешевше, заявив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

Related

Суспільство 3376504451237649218

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item