У Білому домі визнали, що конфлікт на Донбасі - між Росією і Україною



Урегулювання "конфлікту між Росією і Україною" разом з питанням енергетичної безпеки Європи стали головними темами телефонної розмови віце-президента США Джо Байдена та президента Республіки Польща Броніслава Коморовського, що відбулася в понеділок. Про це повідомила прес-служба Білого дому.
"Сторони домовилися продовжувати тісні консультації щодо загроз європейській безпеці, в тому числі конфлікту між Росією і Україною", - наголошується в оприлюдненому офіційному повідомленні.
Байден і Коморовський підтвердили, що Росія та сепаратисти, яких вона підтримує, "мають повністю виконати всі зобов'язання за Мінськими домовленостями". В тому числі, йдеться про надання безперешкодного доступу спостерігачам ОБСЄ, які намагаються "перевірити відведення важких озброєнь, виведення російських військ та обладнання з української території та повернення українській стороні контролю над міжнародним кордоном до кінця року".
Обидва лідери погодилися, що будь-яка подальша ескалація конфлікту з боку Росії потягне за собою "збільшення ціни" для Москви.
У питанні енергетичної безпеки, як зазначили в Білому домі, сторони відзначили "важливість інфраструктурних проектів, які допомогли б створити єдиний, інтегрований енергетичний ринок у Європі".

Related

Події у світі 2042387002192052857

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item