МЗС: Введення безвізового режиму з ЄС буде відкладено до 2016 року



На саміті в Ризі рішення буде стосуватися визначення чітких перспектив, алгоритмів введення безвізового режиму.

Введення безвізового режиму між Україною та ЄС буде відкладено як мінімум до 2016 року. Про це в ефірі телеканалу "Україна" повідомив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.
За словами дипломата, шанс на сигнал про безвізовий режим є дуже ймовірним, бо раніше Україна планувала отримати вже рішення про безвізовий режим з ЄС на саміті "Східного партнерства" в Ризі, проте зараз країна очікує перспектив у цьому.
"13 травня Єврокомісія представить звіт про досягнення України у виконанні вимог для введення безвізового режиму. Потім питання буде обговорено з українською стороною, що ми можемо зробити і тоді, в Ризі, рішення щодо безвізового режиму буде прийматися в останній момент, але воно не буде стосуватися введення, а стосуватиметься визначення чітких перспектив, алгоритмів. Введення безвізового режиму буде відкладено (до 2016 року - ред.)", - зазначив Кулеба.
Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко під час саміту "Україна-ЄС" зазначив, що війна на Донбасі не повинна стати перешкодою для отримання Україною безвізового режиму з Євросоюзом.
Зазначимо, в березні 2014 року в МЗС України стверджували, що безвізовий режим з ЄС може запрацювати "до кінця року". У червні цього ж року стверджував глава представництва Єврокомісії в Україні Ян Томбінський.
У вересні 2014 року в МЗС повідомили, що безвізовий режим з Європою запустять у травні 2015 року.
У січні 2015 року з'явився прогноз ЄС, згідно з яким безвізовий режим з Україною запрацює не раніше 2016 року.

Related

Політика 1277170721851684142

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item