Новий український літак Ан-178 може стати зіркою авіасалону "Ле Бурже-2015"


Україна має всі шанси знайти замовників на новий військово-транспортний літак Ан-178 виробництва ДП "Антонов" на 51 Міжнародному авіакосмічному салоні "Ле Бурже-2015".
Таку думку висловив експерт празького бюро Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь, повідомляє "Укрінформ".
"Останні невдачі європейського транспортника А400М та відставання від графіка прямого конкурента Ан-178 - бразильського військово-транспортного літака Embraer KC-390 - створили для українського літака надзвичайно сприятливі умови для просування на світові ринки", - переконаний він.
За словами експерта, Україна анонсувала на "Ле Бурже" світову прем'єру новітнього військово-транспортного літака Ан-178, і це "її шанс знайти нові коопераційні зв'язки".
Адже, зазначає Самусь, жодне спільне виробництво авіакосмічної та оборонної продукції з країною-агресором, якою сьогодні є Росія, неможливі.
"Для української оборонної та авіакосмічної промисловості це означає розрив сотень виробничих зв'язків, тому в таких умовах більшість перспективних проектів, які реалізуються українською авіакосмічною промисловістю, потребують повного переосмислення, створення нових коопераційних зв'язків з європейськими та американськими компаніями, замість російських підприємств", - зазначив він.
Загалом організатори авіасалону в "Ле Бурже", який відбудеться 15-21 червня, зареєстрували 314 нових розробок з 22 країн.
Раніше генконструктор держпідприємства "Антонов" Дмитро Ківа повідомляв, що попередній пакет замовлень на цей літак становить близько 100 одиниць. Серед замовників - Азербайджан, Китай, у купівлі також зацікавлені Саудівська Аравія і країни Перської затоки.
Крім того, авіакомпанія Maximus Air з Об'єднаних Арабських Еміратів може стати першим замовником цивільної версії транспортного літака Ан-178.
Ан-178 - середній транспортний літак вантажопідйомністю 15-18 тонн. Його швидкість - 825 км/год, вантажопідйомність - 18 тонн (два стандартних морських контейнера), висота польоту - 12 км, дальність польоту - 5500 км. До того ж він здатний сідати і злітати з будь-яких аеродромів, у тому числі грунтових, що робить його затребуваним і для потреб оборони. За приблизними оцінками фахівців, ціна на літак стартує від $ 25-40 млн.
"Антонов" планує сертифікувати новий літак як цивільний і як військово-транспортний.

Related

Економіка 977886267177583359

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item