Кремль і Анкара зупинили переговори по "Турецькому потоку"



Переговори Туреччини та Росії про будівництво газопроводу "Турецький потік" припинені через відсутність ключової угоди про надання Анкарі знижки на російський газ.
Про це пише "Рейтер" представники в офіційних колах Туреччини в четвер.
У лютому міністр енергетики Туреччини Танер Йилдиз повідомив, що Анкара отримала знижку в розмірі 10,25 відсотка на обсяг в 28-30 мільярдів кубометрів газу, що поставляється з РФ, проте офіційний документ досі не був підписаний.
Також, як пише видання із посиланням на джерела в офіційних колах Туреччини інша перешкода на шляху підписання угоди про будівництво газопроводу полягає в тому, що РФ наполягає на будівництві чотирьох гілок газопроводу сумарною потужністю 63 мільярдів кубометрів на рік. Анкара погоджувалася на будівництво однієї гілки з чотирьох, необхідної для самої Туреччини.
"Газпром" відмовився коментувати ситуацію.
Нагадаємо, напередодні міністр енергетики РФ Олександр Новак допустив, що терміни будівництва Турецького потоку можуть бути зрушені.
"Газпром" вже кілька років обіцяє розпочати будівництво трансчорноморської газопроводу в обхід України і навіть зварив його перший шов в 2012 році, назвавши проект "Південним потоком".
Однак через розбіжності з Євросоюзом Москва в 2014 році змінила маршрут газопроводу, запропонувавши вести його до Туреччини замість Болгарії, після чого за новим проектом закріпилася назва "Турецький потік".

Related

Економіка 6937985347784460722

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item