Безнога хмельничанка стала зіркою спорту в Америці (ФОТО)



Та мало хто знає, що цей зірковий шлях Оксани Мастерс дався не легко.
Коли у 1989 році в Хмельницькому народилася дівчинка зі страшними деформаціями рук та ніг, лікарі все списали на підвищений рівень радіації, а батькам порадили відмовитися від дитини.Рідні так і зробили: Оксану Мастерс, тоді ще Бондарчук, відправили у інтернат для інвалідів. Там дівчинці справді пощастило. Адже її усиновив логопед з Баффало Гей Мастерз. І вже у 1997 році Оксану перевезли у Сполучені Штати Америки.
Коли Оксанці виповнилося вісім років болі у ногах посилилися. Ліву ногу довелося ампутувати. Праву ампутували, коли дівчинці було тринадцять. А щоб нормально функціонували кисті рук, дитину довелося вкотре оперувати.


Після всього цього дівчинка зайнялася веслуванням. А у 2010 році українка з американським паспортом встановила світовий рекорд на гребному тренажері у своєму класі інвалідності. Через два роки по тому разом із партнером – колишнім морпєхом Робом Джонсом, дівчина виборола бронзу.


Далі Оксана Мастерс підкорила лижний спорт. Минулого 2014 року в Сочі виграла срібло на лижній дистанції 12,5 км, пише PRESS-ЦЕНТР із посиланням на sport.korupciya.com.


І на досягнутому спортсменка зупинятися не збирається.

Related

Суспільство 5240389480337862015

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item