Вчені визначили продукти, що запобігають раку молочної залози

Деякі з них знижують ризик захворювання раком на 64 відсотка.
1. Хрестоцвіті овочі
Хрестоцвіті овочі містять групу речовин - глюкозинолатів, завдяки яким овочі цієї групи мають яскраво виражений гіркий смак і різкий запах. До них відносяться качанна капуста, спаржева капуста, цвітна капуста, кольрабі, крес водяний, суріпиця, хрін, редис, ріпа, бруква, китайська капуста, гірчичне насіння, цибуля, часник.Дослідження показали, що глюкозинолати ефективно запобігають руйнування або пошкодження ДНК і загибель клітин, що відповідають за боротьбу з раком.2. Темно-зелені листові овочі
У темно-зелених овочах, таких як шпинат або капуста, містяться лютеїн і зеаксантин, які допомагають знизити ризики захворювання на рак молочної залози.
Медики прийшли до висновку, що вживання в їжу бобових зменшує ризик захворювання раком. Крім того, що квасоля, нут, сочевиця, горох та інші представники цього виду є відмінним джерелом білка, вони також забезпечують організм кальцієм, залізом і вітамінами групи B.
4. Томати
Томати - прекрасний природний антиоксидант, багатий на лікопін - нецикличний ізомер бета-каротину. Регулярне вживання в їжу помідорів допоможе знизити ризик захворювання на рак молочної залози.
5. Овочі та фрукти
Овочі та фрукти роблять профілактичний ефект проти раку молочної залози, так як вони містять антиоксиданти і вітаміни, в тому числі вітаміни С, Е і фолієву кислоту.Також вони є важливим джерелом харчових волокон.
Вчені рекомендують вживати мінімум 400 грамів овочів і фруктів щодня.
Прийшов час включати в свій раціон лляне насіння, яке, як показали дослідження, ефективно запобігає ризик виникнення раку молочної залози. Насіння льону містить лігнано, які є основним видом фітоестрогенів.
Згідно з результатами медичного експерименту, проведеного ще в 2009 році, жінки після настання менопаузи рідше піддаються ризику захворювання на рак грудей при досить високому рівні лігнанов в організмі.
9. Соя
Дослідження Національного інституту раку (США) показало, що жінки, які вживають сою, мають менш щільну тканину молочної залози в порівнянні з жінками, що не вживають сою. Доведено, що груди з більш щільною тканиною частіше схильні до виникнення ракових пухлин.
Соєві продукти природного походження (тофу, соєві боби, соєве молоко) багаті фітоестрогенами, що зменшують дію естрогенів в організмі (високий рівень естрогену збільшує ризик захворювання на рак молочної залози).
Раніше повідомлялося, що вчені виявили взаємозв'язок між ростом і ризиком раку.
6. Жирна риба
Такі види риби, як лосось і тунець, містять в собі жирні кислоти Омега-3. Дослідження показало, що у жінок, які регулярно вживають в їжу жирну рибу, на 14% знижується ризик захворювання на рак молочної залози в порівнянні з жінками, в раціоні яких риба практично відсутня.
7. Оливкова олія
Оливкова олія є найкращим вибором для приготування їжі та додавання в салати через вміст антиоксидантів і фітонутриєнтів. Антиоксиданти знижують рівень окислення в організмі, тим самим перешкоджаючи виникненню раку.
Дослідження, проведене в Університеті Наварри в Памплоні, показало, що жінки, в раціоні яких присутній оливкова олія, на 62% рідше стикаються з раком молочної залози.