Ніякої небезпечної близькості. У Міноборони Швейцарії прокоментували інцидент з російським літаком

Винищувач провів стандартну процедуру перевірки
Прес-секретар Федерального департаменту Швейцарії з оборони, цивільної безпеки і спорту Пітер Міндер повідомив про те, що військовий літак F/A-18, який наблизився до російського лайнера в небі над Швейцарією, виконував стандартну процедуру перевірки та не загрожував літаку з депутатами Держдуми.


"Літак швейцарських збройних сил F/A-18 дійсно наблизився до російського авіалайнеру, на борту якого перебувала делегація Держдуми на чолі з Сергієм Наришкіним, однак це була стандартна процедура перевірки", - заявив чиновник.
За словами Міндера, жодного "небезпечного зближення і маневрування", як про це заявили депутати Держдуми, швейцарський винищувач не проводив.
Прес-секретар також зазначив, що згідно з рішенням влади Швейцарії, такі перевірки вибірково проводяться і серед дипломатичних рейсів, - передає РИА Новости.
"Для нас це абсолютно нормальна акція. Це був F/A-18 Швейцарії, вилетів з Білю о 10:20. Він перевірив номери російського літака, що прямував у Женеву. Це стандартна процедура, і ніякої небезпечної близькості не було", - заявив Міндер.
Раніше російське МЗС обурилося "небезпечним зближенням" винищувача з російським літаком і навіть поспішило викликати французького посла для пояснень.
Пізніше, Міністерство закордонних справ Франції відкинуло причетність ВПС країни до інциденту з літаком.

Related

Події у світі 1742376842028369319

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item