"Нове мито витіснить російські машини з України" - експерт



Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила ввести додаткові мита на російські авто. 
Розмір спецмит складатиме 10-17%. 
Про це повідомляє "Автоконсалтинг".
Розгляд з приводу необхідності введення додаткових мит тривав більше року. Його розпочали після численних скарг українських автовиробників. Від їхнього імені виступає асоціація "Укравтопром".
Повідомляється, що російський уряд надавав різноманітні преференції власному автопрому в рамках державних програм "Автомобільна промисловість" і "Розвиток промисловості та підвищення її конкурентоспроможності".
Як результат, в Україну російські машини поставлялися за заниженими цінами, і місцевий автопром виявився в невигідному економічному становищі. Зокрема, це заважало збільшенню цін на легкові автомобілі національного товаровиробника, яке, в іншому разі мало б місце, йдеться у скарзі "Укравтопрому".
"Продажі автомобілів російського виготовлення суттєво скорототились.Наприклад лідер серед російських автомобілів "АвтоВАЗ" цьогоріч ввіз 600 машин. І показав негативну динаміку в 70% порівняно з минулим роком. Зараз "АвтоВАЗ" контролює лише 2% українського ринку. Лише 10-15 року тому "АвтоВАЗ" був на першому місці серед виробників авто в Україні і контролював 55-60% усіх продажів", - каже Олег Омельницький, директор компанії "Автоконсалтинг".
Під нове мито підпадають також усі автомобілі світових брендів, які збирають у Росії. "Якщо іномарку збирають у Росії і вона має більше 50 відсотків російських деталей, то її можуть ексспортувати в інші країни.
Це, наприклад, VW Polo Sedan, Hyundai Accent, Kia Rio, Reno Logan, Peugeot 408, Nissan Tiida.
"Введення нового мита призведе до витіснення російських автомобілів із українського ринку, якщо, звісно, російські виробники не почнуть збирати свої машини в Україні. Так було на початку двотисячних" - вважає експерт.
Російський автопром на вітчизняному ринку представлений марками ВАЗ, ГАЗ, УАЗ та іншими.
Нагадаємо, Україна вводить спецiальнi мита на iмпорт нових легкових автомобiлiв з об'ємом двигуна 1000-1500 куб. см у розмiрi 6,46% i 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно вiд країни походження та експорту.

Related

Економіка 2512001501269085196

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item