Генштаб: Україна почала відведення зброї на Луганщині

Україна у суботу розпочала відведення зброї калібром менше 100 міліметрів на Донбасі. Про це заявив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.
"За рішенням президента України з 3 жовтня, тобто сьогодні, розпочався практичний етап відводу від лінії розмежування озброєнь і техніки, у тому числі танків, на відстань 15 кілометрів", - сказав він.
За його словами, рух техніки на визначені майданчики почнеться у другій половині дня.
Водночас пізніше у цей день речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов уточнив, що відведення зброї почалося тільки в Луганській області. На Донеччині відводити озброєння розпочнуть пізніше - за 15 днів.
"Нагадую, що згідно мінських домовленостей відведення озброєння калібром до 100 мм починається з Луганської області. Через 15 днів починається відведення озброєння в Донецькій області", - написав він на своїй сторінці у Facebook.
Раніше у суботу пан Селезньов також зазначив, що цей процес почали зі складання списків техніки, яку мають відвести, їх узгоджують з ОБСЄ. Після того має розпочатися механічний процес відведення озброєння. Загалом, за його словами, відведення відбуватиметься у терміни, визначені мінськими домовленостями, та поетапно.
Напередодні президент Петро Порошенко зазначив, що учасники зустрічі у "нормандському форматі" домовилися, що процес відведення легкого озброєння на Донбасі триватиме 41 добу.

Тільки після перемир'я

У так званій ЛНР уже також відзвітували про початок відведення танків із зони конфлікту. За словами представників "ЛНР", за перший день від лінії розмежування відійшли 50 їхніх танків.
Тим часом сепаратисти із самопроголошеної "ДНР" стверджують, що почнуть відводити техніку після 18 жовтня і лише за умови дотримання перемир'я, а точну дату початку процесу визначить ОБСЄ.
Представник сепаратистів Едуард Басурин, якого цитує "Донецьке агентство новин" заявив, що у "ДНР" почнуть відведення лише через дві доби після того, як ОБСЄ підтвердить факт дотримання перемир'я.
Раніше про дотримання перемир'я на Донбасі заявили усі сторони конфлікту. За планом, від лінії зіткнення мають бути відведені танки, артилерія та міномети.
У суботу у штабі АТО повідомили, що обстрілів на Донбасі впродовж останньої доби не було.

Related

Події в Україні 925494537509241155

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item