Домашня ковбаса


Домашня ковбаса

Мало в кого з людей при згадці про домашню ковбасу: про її смак, аромат, та вид не починає текти слинка і буркотіти в животі від бажання її попоїсти.

І це я скажу - правильна реакція організму. Бо оті ковбаси, що роблять на м'ясокомбінатах не те що страшно і шкідливо їсти, а й розстрілювати за такі продукти треба їх виробників - зроблені з хто зна чого, суцільна хімія, ароматизатори та барвники.

Єдиний мінус домашньої ковбаси - це її ціна. Але то якщо купувати, а якщо зробити самому - то можна отримати кілька метрів ковбаси геть дешево. І не треба розказувати, що це складно - елементарно, Ватсон, як сказав би Шерлок Холмс.

Ну що, готуємо?:)

Для виробництва ковбаси нам насамперед треба мати насадку на м'ясорубку. Продається вона в магазині, або на базарі серед різних залізяк. Вартість близько 40 грн., але ж це довготривала інвестиція.


Коли ми купили насадку, йдемо на базар. Або в Критий ринок, або на Фермерський. Там купуємо кіла два почеревини, чи фартуха як ще звуть цю частину свині. Купуємо там же серед м'яса 4 метра готових почищених кишок (вартість по 5 грн за метр = 20 грн.), купуємо голівку часнику, чорного перцю, лаврового листочка. І біжимо до дому готувати нашу ковбасу і по дорозі відбиваємося сумкою від собак.

Прийшли до дому, переодяглися, помили руки. Нарізаємо почеревину невеличкими шматочками, солимо - приблизно 1,5 столових ложок солі на два кілограма фаршу (не досолюйте його, бо як ковбаса спечеться - об'єм зменшиться і тоді буде нормальне на сіль), перчимо, додаємо перемеленого лаврового листа і зубчиків 5 роздавленого часнику. (Я ще додаю до фаршу зерен коріандру, гірчиці та з пів чайної ложки меленого мускатного горіху), Вливаємо десь грам 150 води і вимішуємо фарш доки він не вбере воду.


Начиняємо наші ковбаси.
На насадку натягуємо кишку, до м'ясорубки вкидаємо фарш і крутимо ручку доки фарш не покажеться з насадки. Повітря вийшло - зав'язуємо цупкою ниткою кишку і повільно крутимо ручку.Треба фарш підкидати постійно, щоб не було пухирців повітря. Кишку наповнюємо десь на 85 відсотків, не занадто туго, щоб при випічці не лопнула ковбаса. Зав'язуємо інший край - ковбаса готова.


Рекомендують їй кілька годин постояти, щоб рівномірно просоліла, але я печу відразу. :)
Викладаю ковбасу в деко змащене олією, накриваю фольгою і на годину в духовку при 175-180 градусах. Тоді знімаю фольгу, зливаю воду що утворилася і вже печу до рум'яного кольору.
Доки ковбаса остигає - берете в руки шумовку і відбиваєтеся від рідних. Коли остигла - насипаєте їсти і сідаєте за стіл, що під хатою. І їсти і соловейка слухати чи ворону - романтика. І от ви з сім'єю сіли за стіл та налили чарочку, відрізали окраєць хліба, насипали борщу і тільки зібралися ту чорочку випити, коли чуєте з-за тину: - Ахи-ахи!! - Кого там чорти носять? - Та це я куме. Добрий вечір. - І вам доброго вечора. - А що ви робите? - Та вечеряти зібрався. - А що то у вас таке рум'яне та ароматне? - Ковбаса. - А що то таке червоне? - Та борщ. - А що то таке чисте, як сльоза? - Та горілочка. - А добре б було, куме, та ото з друзями щоб поділитися? - Ой не кажіть, куме, б добре б.. Та немає в мене на жаль друзів. (пускаєте сльозу) Кум, як і ви, знає цього анекдота і ви разом смієтеся, та запрошуєте і кума до столу, а кум саме йшли з рибалки. То вони вам після ковбаси та чарочки відсипають з пів садка карасів та линів і вам назавтра буде ще й рибка. От і казочці кінець, а хто слухав - молодець.
Всім смачного.:)

Для вас старався: Володимир Іванченко

Related

Начинка для вареників - прості і оригінальні ідеї для приготування смачної страви

Рецепти вареників з різними начинками. Начинка для вареників - головний компонент страви. Від її складу, калорійності, смаку і способу приготування залежить якою вона стане в цілому. Овочеве, м'...

Дуже смачна страва 2 в 1... Справжній хіт цього літа!

Пишні і соковиті драники. Нічого смачнішого в житті не їла! Для тих, хто любить кабачки, літо — справжнє свято. Саме в цей час року можна насолоджуватися молодими і свіжими овочами. Як не пригот...

Страва, яка завжди швидка і смачна, омлет-піца

Обов'язково збережи це! Інгредієнти: фарш, ковбаса або інші м'ясні продукти - 500 г сир - 100 г цибуля - 2 головки яйця - 4 штуки молоко - 100 мл борошно - 100 г сода - 1/2 ч. л., гашене оцтом ...

Post a Comment

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

Пошук у цьому блозі

ЧитаютьСвіже

Читають

Свіже

У Росії заявили про "непрості" переговори зі США

Григорій Карасін брав участь у переговорах в Ер-РіядіСпільна заява за підсумками переговорів в Ер-Ріяді не була прийнята начебто через позицію України, стверджує російська сторона.Діалог делегацій США...

Очікуємо на позитивні новини - Білий дім

В Саудівській Аравії також відбулися переговори делегацій Росії та США. Вони проходили у закритому режиміВ адміністрації президента США Дональда Трампа позитивно оцінюють результати переговорів між де...

Вночі 25 березня над Україною кружляли ворожі безпілотники: де пролунали вибухи

Росіяни вкотре атакують Україну за допомогою дронівРосіяни знову використали ударні дрони.Ворог вкотре атакує Україну безпілотниками.В ніч проти 25 березня 2025 року в Україні в багатьох обл...

Сенатори звернулися до Трампа через активи РФ

Дональд ТрампКонгресмени США роками закликають використати конфісковані російські активи для відновлення України і з метою чинити тиск на Москву задля досягнення мирної угоди.Група американських сенат...

Удар РФ по Сумах: число постраждалих зросло до 94 людей

СумиРосійська армія атакувала Суми у понеділок вдень, вдаривширакетою центр міста. Місцева влада заявила про велику кількість поранених.Кількість постраждалих внаслідок російської атаки на Суми зросла...

Add to Any

Свіже

ЄДИНІ НОВИНИ

Варто подивитись

Facebook

Нас відвідали

20,777,744

Лічильники

item