6 причин регулярно займатися сексом

Регулярний секс - невід'ємна частина здорового способу життя, стверджують автори численних досліджень
Всі здогадуються, чому хочеться займатися сексом. Деякі навіть усвідомлюють, навіщо це потрібно з погляду еволюції. Але не всі знають, що секс — такий же елемент здорового способу життя, як фізична активність та дієта. Ось що думають про це вчені.
Багато хто вважає, що здоровий спосіб життя - щось нестерпне, нудне та складне. Не їж смаженого м'яса — замість цього постав у духовку дієтичну курку. Не пий пива з чіпсами — замість цього зітри ноги в пошуках йогурту без ГМО та пластівців без цукру. Не валяйся весь тиждень в ліжку — встань раненько та бігай підтюпцем по парку.
На практиці все не так погано. Є принаймні один елемент здорового способу життя, який компенсує всі інші нестатки. Це секс.
Секс має масу позитивних наслідків для організму. Природно, якщо він захищений і ризик передачі небезпечних захворювань зведений до мінімуму.
Навіть новини, подібні до цієї (надлишок орального сексу веде до раку гортані) не здатні зіпсувати загальну картину. Просто все треба в міру.
Регулярний секс — це просто ідеальний спосіб перетворити свій організм на справжній бастіон, здатний протистояти захворюванням та старінню, стверджують вчені.
НВ з'ясувало, навіщо і як часто варто займатися сексом, щоб піклуватися про своє здоров'я так, як воно того заслуговує. Ось шість вагомих причин для регулярного сексу.
1
Імунна система
Найбільш значуща користь регулярного сексу для організму — це сплеск активності імунної системи. Численні дослідження показують, що у сексуально активних людей значно вищий рівень вмісту в крові багатьох антитіл, констатує американський сексопатолог Івон Фулбрайт.
На думку американського медика Джозефа Мерколи, найбільш значущим результатом регулярного статевого життя стає зростання вмісту в крові імуноглобуліну А. А це перша лінія захисту організму від безлічі вірусів, зазначає Меркола.
2
Серце
Вельми показово нещодавнє дослідження вчених з Вашингтонського університету, результати якого були опубліковані в Американському кардіологічному журналі. Вчені з'ясували, що чоловіки, які займаються сексом хоча б двічі на тиждень, мають менше шансів розвитку серцево-судинних захворювань, ніж чоловіки, в житті яких секс — більш рідкісне явище.
А ті нещасні, хто займається сексом не частіше одного разу на місяць, мають на 50% більше шансів розвитку хвороб серця та судин, ніж ті, хто займається сексом 8-10 разів на місяць.

Секс дважды в неделю снижает риск сердечно-сосудистых заболеваний у мужчин на 50%
Секс двічі в тиждень знижує ризик серцево-судинних захворювань у чоловіків на 50%


«Наше дослідження показує, що нерегулярний секс передує проблем з серцево-судинною системою», - підводить підсумок Сьюзен Хол, керівник дослідження.
За словами Мерколи, роль сексу в захисті серця зводиться не тільки до позитивних емоцій. Заняття сексом виконують ту ж роль, що і заняття спортом та позитивно впливають на баланс естрогену та тестостерону. А він вкрай важливий для здорового серця.
3
Зниження кров'яного тиску
Будь-яка сексуальна активність знижує рівень стресу, але найбільше це проявляється безпосередньо після статевого акту.
Так, дослідження вчених з медичного центру Amai Wellness показало, що є прямий зв'язок між сексуальною активністю та систолічним тиском (це перша цифра в ваших показниках тиску). Однак, для того, щоб відчути це на собі, потрібен партнер. Дослідження показало, що самозадоволення не робить такого впливу на тиск.
4
Зниження ризику раку простати
Згідно з результатами цього дослідження Національного інституту раку США, чоловіки, які відчувають еякуляцію не менше 20 раз в місяць мають значно менше шансів на розвиток раку простати, ніж ті, хто живе більш помірним сексуальним життям.
Причому, для того, щоб отримувати від сексу таку вигоду, партнер не обов'язковий, підкреслюють дослідники.
5
Поліпшення сну
Хороший сон після хорошого сексу — це не просто ґрунт для безлічі анекдотів, але і реальний науковий факт.
Сексуальна активність провокує виділення двох гормонів, пов'язаних з поліпшенням сну — пролактину та окситоцину. Якщо перший більше пов'язаний із загальним рівнем насолоди, то другий виділяється після оргазму. І діє як хороше снодійне, підкреслює Меркола.
6
Знеболюючий та антистресовий ефект
Багато речовин, що виділяються в організмі під час сексуальної активності, і пов'язані з почуттям насолоди, насправді виконують ще одну важливу функцію.
Вони допомагають придушити стрес і відчуття тривоги, мають заспокійливу дію. Згідно зцим дослідженням, відразу після сексу багато людей значно легше переносять стресові ситуації, наприклад, необхідність виступу на публіці.

Исследования показали связь между сексуальной активностью и нормализацией кровяного давления
Дослідження показали зв'язок між сексуальною активністю та нормалізацією кров'яного тиску


За словами Шини Амбардар, психіатра з Каліфорнійського університету, сексуальне збудження активує ділянки мозку, які відповідають за насолоду та відчуття самозадоволення. І ці ділянки залишаються активними ще якийсь час після сексу.
Крім того, в деяких випадках оргазм може замінити аспірин, іронізує Баррі Коммисарук, професор університету штату Нью-Джерсі. Під час оргазму виділяється гормон, що підвищує поріг больової чутливості, пояснює він.

Related

Здоров'я 9041931226594867139

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item