Єврокомісія схвалила надання Грузії безвізового режиму з ЄС

Громадяни Грузії, які мають біометричний паспорт, не будуть потребувати віз, щоб подорожувати в зоні Шенгену до 90 днів
Європейська комісія прийняла законодавчу ініціативу надати Грузії безвізовий режим, заявив європейський комісар з питань міграції та внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос.
Про це, як передає Інтерфакс-Україна, він повідомив у середу, 9 березня, в Брюсселі.
"Я радий оголосити, що Єврокомісія запропонувала зняти візові вимоги для громадян Грузії. Що саме ми сьогодні прийняли, - це внести Грузію до списку країн, чиї громадяни можуть їздити в зону Шенгену без віз", - сказав він.
За словами Аврамопулоса, це рішення не стало сюрпризом.
"Сьогоднішня пропозиція визнає зусилля грузинських властей провести далекосяжні і складні реформи, які мають значний вплив на верховенство права і систему правосуддя. Я дуже задоволений досягнутим прогресом, і я сподіваюся, що Європейський парламент та Рада ЄС приймуть нашу пропозицію найближчим часом", - заявив він.
Також єврокомісар повідомив, що ця законодавча ініціатива буде передана до Ради ЄС та Європейський парламент. Після того, як пропозицію буде схвалено Європейським парламентом та Радою ЄС, громадянам Грузії з біометричними паспортами більше не доведеться отримувати візи при поїздках на термін до 90 днів в Шенгенську зону. Безвізовий режим буде застосовуватись до всіх держав-членів ЄС, крім Ірландії та великої Британії, а також чотири асоційовані країни Шенгенської зони - Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.
"Скасування стосується лише короткострокових віз на термін до 90 днів поїздки в будь-180-денний період для цілей бізнесу, туристичних або сімейних. Звільнення від візи не передбачає права на роботу в ЄС", - підкреслив єврокомісар.
У той же час він повідомив, що через місяць Єврокомісія подасть аналогічну пропозицію щодо надання безвізового режиму Україні.
"Щодо України - те, що вона робить [для виконання власних зобов'язань в контексті безвізового діалогу], робиться дуже позитивному напрямку. Ми працюємо над тим, щоб подати законодавче пропозицію про скасування віз для України. Ми очікуємо, що в наступному місяці Україна приєднається до переліку [країн, відносно яких прийнято рішення про скасування віз]", - цитує його слова Європейська правда.
Нагадаємо, Європейська комісія вирішила розглядати окремо питання про надання безвізового режиму Грузії та Україні, хоча раніше обговорювалося одночасне проходження процедур.

Related

Гаряча новина 1726296536398433619

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item