Археологи виявили місто, яке належить древній цивілізації



Археологи в індійському штаті Мізорам недавно виявили останки стародавнього міста, яке могло належати втраченій цивілізації.
Починаючи з листопада 2015 року поблизу міста Вангчхія, розташованого в районі Чампха, ведуться розкопки, які можуть пролити світло не тільки на таємниці міста, яке колись тут існувало, а й вивчити раніше невідомі факти про цивілізації Мізорам і всього північного сходу Індії. Повідомляє Planet Today.
"Ми виявили під товстим покривом рослинності і листя сліди втраченого міста, а може бути навіть втраченої цивілізації. Дивно наштовхнутися на таку кількість речей. Нам буде потрібно багато часу на вивчення, щоб зробити остаточні висновки ", - сказав археолог Суджа Наян.
Команда археологів вже виявила безліч цікавої та корисної інформації. Вони знайшли більше 50 будівель і 9 терас. На стінах будинків зображені люди, тварини і квіти. Тераси виконані з великих каменів висотою від 3 до 7 метрів. Після вивчення восьми з дев'яти терас вчені прийшли до висновку, що вони, швидше за все, були місцями поховань. Також були виявлені басейни, такі ж, як і в Тадж-Махалі.
Для більш детального вивчення та визначення віку стародавнього міста вчені збираються провести радіовуглецевий аналіз, який може стати ключем до таємниць стародавньої цивілізації.
Мізорам розташований в північно-східній частині Індії. На сході і на півдні він межує з М'янмою, на заході - з Бангладешом, а на півночі - з штатами Тріпура, Ассам і Маніпур. Це горбиста місцевість з густими лісами, яку називають "Землею гірців". Сучасний Мізорам - це найменш населений штат Індії. Відкриття втраченого міста в Мізорамі може допомогти зібрати дуже важливу інформацію про людей, які жили в цьому районі, про їхнє життя, культуру, про причини, які змусили їх покинути це місто. Ця інформація стане значним внеском не тільки в історію Мізорама, а й всієї Індії.

Related

Цікаво 8695473535897500305

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item