Здорово та смачно. Дієтолог назвала найкращий літній овоч для ранкового смузі
https://povnatorba.blogspot.com/2016/06/blog-post_417.html
Жовтий кабачок багатий на цінні вітаміни, фолати і клітковину
Американський дієтолог, фітнес-експерт і засновник сервісу з доставки корисних продуктів Green Blender Дженна Таненбаум назвала найкращий літній овоч для смузі.
На думку експерта, найбільш цінним літнім продуктом для здоров'я є жовтий кабачок. У складі смузі він приносить навіть більше переваг, ніж банан, передає Men's Health.
П'ять причин готувати смузі з жовтого кабачка такі:
Нейтральний смак. Багатий на клітковину і безліч вітамінів жовтий кабачок гольда не має яскраво вираженого смаку. Тому він може стати чудовою основою для будь-якого смузі. Змішайте кабачок з ягодами – і коктейль буде мати ягідний смак, змішайте з апельсином і манго – і смак буде тропічним.
Це корисно для мозку. Марганець, що входить до складу жовтого кабачка, сприяє ефективній роботі мозку і покращує пам'ять. Також цей компонент швидше загоює рани.
© Pixabay
Жовтий кабачок дуже ніжний. Смузі з жовтого кабачка виходить набагато ніжнішим, ніж з банана. Приємна, соковита і кремоподібна консистенція забезпечується високим вмістом клітковини та низьким вмістом цукру. Також кабачок багатий на калій та вітамін C.
Це корисно для зору. Жовтий кабачок, або літній гарбуз містить антиоксиданти лютеїн і зеаксантин, які дуже корисні для очей. В основному, ці компоненти сконцентровані в шкірці кабачка, тому очищати овоч не слід, потрібно тільки добре його промити.
Жовтий кабачок багатий на фолати. Фолати, або фолієва кислота забезпечує здоровий стан кровоносної та імунної систем, сприяє життєздатності сперматозоїдів і знижує ризик виникнення раку товстої кишки. Для смачного та корисного ранкового смузі змішайте жовтий кабачок з іншими продуктами, в яких містяться фолати: папайєю, малиною або шпинатом.