Bellingcat атакували хакери у зв'язку з їх рослідуванням катастрофи МН-17



На сайт розслідувачів Bellingcat здійснювались хакерські атаки з метою дискредитувати результати їх дослідження по катастрофі МН-17, більшість з яких підтвердила у своєму звіті міжнародна слідча група в Нідерландах.
Про це розповів помічник президента аналітичного центру Atlantic Council Макс Чуперский.
Передає "Громадське".
За його словами, з цією ж метою російськими ЗМІ була запущена пропагандистська кампанія.
"Ми стали свідками наполегливих спроб дискредитувати команду Bellingcat. Не тільки через кібератаки, які тривають останні два тижні, але і через прицільну і продуману пропаганду. Два тижні тому, коли міжнародна слідча група оголосила про плани оприлюднити звіт, майже синхронно з ними Russia Today, Sputnik і інші російські новинні агентства почали дискредитувати і писати відверту брехню про розслідувачів Bellingcat ", - сказав він.
Він зазначив, що оприлюднення нових результатів міжнародної комісії призведе до більшого тиску на російську владу.
"Це складна ситуація для Кремля і російського МЗС, які постійно заперечують, що "Бук" був доставлений російськими військовими, хоча всі докази вказують на це. Тому чекайте збільшення дипломатичного тиску на Кремль і спроби Москви відвернути або спотворити реальність", - додав Чуперский.
Нагадаємо, напередодні Об'єднана слідча група представила попередню доповідь у справі катастрофи малайзійського рейсу МН-17 у небі над Донбасом 17 липня 2014 року.

Related

Події у світі 8114437321435292061

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item