Морські прикордонники показали відремонтований корабель Миколаїв, який пришвартувався в Одесі

Корабель морської охорони Миколаїв
В Одесу з планового докового ремонту повернувся 250-тонний корабель служби Морської охорони Миколаїв.
Корабель прикордонників ремонтувало судоремонтне підприємство з Миколаєва, повідомляється на сайті Державної прикордонної служби. Реалізація проекту Миколаїв тривала майже 50 діб.
Зазначається, що у тендері на право ремонтувати цей корабель брали участь сім компаній, що є рекордом для подібних проектів, зазначили в ДПСУ.

На переході з Миколаєва до Одеси корабель успішно пройшов всі випробування.
Також нововведення запровадили і під час реставрації судна: корабель вперше піднімали на причальну стінку наземним краном з вантажопідйомністю 900 тонн. Зазвичай кораблі піднімають за допомогою плавучого доку, в який заходить корабель, і вже в ньому піднімається в завод. Однак така процедура дуже затратна. Тому, з метою економного витрачання ремонтних коштів, було проведено унікальну операцію підйому та спуску 250-тонного корабля за допомогою крану.

Екіпаж корабля морських прикордонників з Миколаєва розпочне підготовку до служби з охорони державного кордону та виключної (морської) економічної зони України вже 29 жовтня.
Нагадаємо, раніше, 2 вересня, у Каркінітській затоці Чорного моря українські прикордонники виявили сторожовий корабель берегової охорони Російської Федерації Смарагд.

Related

Події в Україні 3449657355865783957

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item