Тука сподівається, що розміщення спецмісії в Донбасі перейде до ООН

Тука запевняє, що збільшення спостережної місії ОБСЄ недостатньо
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука розраховує, що питання розміщення спеціальної місії на Донбасі перейде від ОБСЄ до ООН, передає 112 Україна.
Тука зазначив, що пропозицій західних партнерів про збільшення працівників спостережної місії ОБСЄ на 500-1000 осіб, недостатньо.
"Про це треба відкрито говорити, це крапля в морі, не вирішення проблеми. Під час наведення порядку в Боснії був використаний склад у кількості 60 тис. осіб. Я, чесно кажучи, найбільше чекаю, що все-таки це питання перейде від ОБСЄ в ООН", - сказав він.
Раніше повідомлялося, що Георгій Тука вважає неможливим зазначення конкретної дати проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей у "дорожній карті" врегулювання ситуації в Донбасі.
Натомість, за його словами, можна лише пов’язати день проведення виборів з низкою попередніх подій: взяття під контроль лінії розмежування, потім усієї території, в тому числі кордону та повернення туди інститутів влади, вітчизняних медіа, партій.
Нагадаємо, ввечері 19 жовтня у Берліні пройшла зустріч лідерів нормандської четвірки (Україна, Німеччина, Франція, Росія).
За її підсумками президент України Петро Порошенко розповів, що сторони домовилися працювати над "дорожньою картою" врегулювання ситуації в Донбасі. Він наголосив, що проведенню виборів має передувати виконання безпекового компонента. Зараз, за словами глави держави, немає підстав для проведення виборів у Донбасі.

Related

Події в Україні 7840484464932276694

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item