Дві великі політичні групи у ПАРЄ заявили, що не підтримають повернення Росії

ЄНП та консерватори у ПАРЄ заявили, що не підтримають повернення Росії
Група Європейської народної партії (ЄНП) та консерватори у Парламентській асамблеї Ради Європи заявили, що не будуть підтримувати зняття політичних санкцій з Російської Федерації.
Позицію ЄНП з цього питання оголосив німецький депутат Аксель Фішер, який коментував від імені групи доповіді щодо російсько-українського конфлікту, повідомляє Європейська правда.
"Так, зараз активно йде дискусія, нам кажуть, що Росія має повернутися до цієї зали. Але наша група каже ні", - заявив Фішер.
Він наголосив, що ПАРЄ не буде змінювати принципи демократії в інтересах якоїсь держави.
"Це (Палац Європи, де проходять засідання ПАРЄ) – будинок демократії, у нас є правила та принципи демократії. Ми не маємо змінювати їх під конкретну країну – чи то Росія, чи Туреччина, чи будь-яка інша", - зазначив Фішер.
Про аналогічну позицію консерваторів заявив британець Пол Скаллі, що доповідав від імені групи.
"Так, діалог з Росією був би корисний, але ми маємо пам’ятати, чому Росія залишила асамблею", - сказав він.
Скаллі також зазначив, що депутати ПАРЄ не можуть допустити, щоб Росія повернулася.
Нагадаємо, 6 жовтня глава делегації України у ПАРЄ Володимир Ар'єв заявив, що Асамблея готується ініціювати зміну правил заради повернення делегації Росії в 2017 році.
10 жовтня президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт виступив за повернення в пленарний зал російської делегації.
У свою чергу віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що Аграмунту далися взнаки часті поїздки в Москву.
За словами Геращенко, спілкування з російським "фашиствуючим режимом" не йде Аграмунту на користь та шкодить його репутації.

Related

Події у світі 363168942037468556

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item