Гаазький трибунал прирівняв анексію Криму до міжнародного збройного конфлікту

Вивіз української військової техніки з Криму навесні 2014-го
Міжнародний кримінальний суд в Гаазі визнав ситуацію в аннексированном Криму рівнозначною міжнародного збройного конфлікту між Україною і Росією.
"Цей міжнародний збройний конфлікт почався не пізніше 26 лютого [2014 року], коли Російська Федерація задіяла особовий склад своїх збройних сил для отримання контролю над частинами території України без згоди уряду України", - сказно у постанові суду.
Конфлікт продовжує залишатися міжнародним і після окупації півострова у березні 2014-го, відзначили в трибуналі.
На думку суду, встановлення факту правомірності початкової інтервенції, яка спричинила за собою окупацію, не потрібно. Таким чином, даний міжнародний конфлікт може бути розслідуваний за нормами Римського статуту, резюмували в трибуналі.

У лютому-березні 2014 року, після краху в Україні режиму президента Віктора Януковича, Росія провела спецоперацію з анексії Криму, інспірувала виступ сепаратистів у Луганській і Донецькій областях і пішла на пряме військове вторгнення у серпні 2014-го і лютому 2015 року.
РФ досі продовжує підживлювати війну в Донбасі грошима і озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію у складі кадрових російських військових, російських громадян і місцевих сепаратистських елементів.
За даними, озвученими президентом України Петром Порошенком, в результаті російської агресії загинуло понад 10 тисяч українців, більш як 20 тисяч отримали поранення, 1,8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.
США, країни ЄС, Японія і інші не визнали окупацію і ввели щодо кремлівської влади санкції, що розширювалися протягом наступних років.

Related

Події у світі 6451165820951066203

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item