Парубій та Вселенський Патріарх обговорили створення Помісної Церкви



Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час візиту до Турецької Республіки у приміщенні Патріархії Константинопольської Православної Церкви провів зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм, Архієпископом Константинополя – Нового Риму.
Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України.
"Відносини офіційного Києва та Вселенської Патріархії мають бути набагато тіснішими, аби досягти утворення Єдиної Помісної Української Православної Церкви", - каже Парубій.
Під час понад двогодинної зустрічі Парубій обговорив із Вселенським Патріархом питання перспективи утворення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні та надання їй Томосу про Автокефалію.
Святійший Патріарх Варфоломій подякував Голові Ради та народним депутатам за звернення, яке ухвалив український парламент у червні 2016 року на адресу Вселенського Патріарха з проханням створити в Україні Єдину Помісну Православну Церкву та надати їй автокефальний статус, тобто визнати церковну незалежність. Патріарх Варфоломій назвав це звернення Верховної Ради "важливою історичною подією".
Парубій подякував Вселенському Патріарху Варфоломію за духовну опіку над українською діаспорою у США, Канаді, Австралії та Туреччині, за молитви Вселенського Патріарха, які щоденно підносяться у стінах Георгіївського Патріаршого собору.
Нині Парубій здійснює візит до Турецької Республіки. Програма візиту передбачає зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм, з Головою Великих Національних Зборів Турецької Республіки Ісмаїлом Кахраманом, участь у засіданні Парламентської Асамблеї НАТО, зустріч з Президентом ПА НАТО М.Тернером та Звернення Голови Українського Парламенту до Комітету цивільного виміру безпеки ПА НАТО з питання доповіді щодо двох вимірів конфлікту в Україні.

Related

Суспільство 2932603707834804929

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item