У Польщі почали ексгумацію тіл Качинських

У Польщі почали ексгумацію тіл Качинських
Подружжя Качинських стало першими жертвами авіакатастрофи під Смоленськом, чиї тіла будуть ексгумовані в цілях слідства
У Кракові ввечері в понеділок, 14 листопада, почалася ексгумація тіл колишнього президента Польщі Леха Качиньського і його дружини Марії, які загинули в результаті катастрофи літака під Смоленськом у 2010 році.
Про це повідомила DW.
Як зазначає видання, подружжя Качинських стало першими жертвами авіакатастрофи під Смоленськом, чиї тіла будуть ексгумовані в цілях слідства. Протягом приблизно чотирьох днів тіла буде досліджувати міжнародна команда судмедекспертів.
Брат-близнюк Качинського Ярослав, який очолює партію влади Право і справедливість, дав згоду на ексгумацію майже місяць тому.
У Польщі почали ексгумацію тіл Качинських
Інші жертви - 81 людину - також збираються ексгумувати. Як очікується, протягом приблизно року експерти аналізуватимуть ДНК загиблих на предмет наявності слідів вибухових речовин, які могли стати причиною катастрофи 2010 року.
Як повідомляло Польське радіо, ексгумація тіл Леха і Марії Качинських почалася після того, як з Вавельського замку, де вони поховані, пішли туристи. При вийманні рештків була присутня група прокурорів, співробітники поліції і сім'я загиблих.
У Польщі почали ексгумацію тіл Качинських
Нагадаємо, 10 квітня 2010 року польська делегація летіла літаком на церемонію в Катині, де в 1940 році радянські спецслужби вбили тисячі польських офіцерів. В результаті катастрофи під Смоленськом загинули всі пасажири літака з Польщі.
Раніше повідомлялося, що Національна прокуратура Польщі продовжила до 31 грудня 2017 року термін слідства у справі авіакатастрофи під Смоленськом, в якій загинув президент країни Лех Качинський.

Related

Події у світі 5365441444299346443

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item