У мережу потрапили докази артобстрілів України з території Росії


Експертно-журналістська група Bellingcat підготувала масштабний звіт про військові дії російської армії проти України.
Влітку 2014 року Україна і США відкрито заявляли про участь в конфлікті російської армії, зазначено у доповіді Bellingcat.
"Згодом було опубліковано кілька доповідей, які підтвердили ці заяви, які довели факти присутності і загибелі російських військовослужбовців на сході України, а також наявність на території України російської військової техніки. У звіті є докладне вивчення досі недостатньо розглянутого аспекту військового втручання Росії в цей конфлікт: артилерійських ударів по території України влітку 2014 року. У більш ранніх доповідях доведено кілька випадків таких атак, проте в них не було продемонстровано їх загальний масштаб. У цьому звіті зроблено спробу повністю задокументувати російські артилерійські удари по території України влітку 2014 року за допомогою відкритих джерел", - зазначили в Bellingcat.
Метою доповіді стало розширення попередніх висновків і задокументувати повний масштаб російських артилерійських обстрілів українських сил влітку 2014 року.
В ході роботи над доповіддю Bellingcat вдалося встановити наступне: артилерійські частини Збройних сил Російської Федерації завдали принаймні 149 окремих артилерійських ударів по Україні влітку 2014 року. Крім того, вдалося встановити ще 130 ймовірних артилерійських позицій.

408 зон ураження від артвогню на території України в межах дальності російських артилерійських систем характеризуються траєкторією снарядів, що перетинає українсько-російський кордон. 127 з них знаходяться в межах 3 кілометрів від кордону.

Related

Події в Україні 3921457934331081466

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item