Трамп запропонував на посаду держсекретаря Рекса Тіллерсона



Обраний президент Дональд Трамп запропонував на посаду держсекретаря США генерального директора ExxonMobil Рекса Тіллерсона, повідомляє CNN з посиланням на заяву перехідної адміністрації.
Зокрема, 64-річний Тіллерсон, як і Трамп, не має формального досвіду зовнішньої політики, але будучи представником ExxonMobil побудував тісні ділові стосунки з багатьма світовими лідерами:
"Його завзятість, багатий досвід і глибоке розуміння геополітики робить його відмінним вибором для держсекретаря," - сказано в заяві.
Як пише СNN, Тіллерсон спочатку був темною конячкою серед можливих кандидатів на посаду держсекретаря США. Зокрема, на цю посаду претендували мер Нью-Йорка Руді Джуліані, колишній кандидат у президенти (2012) від Республіканської партії Мітт Ромні, а також сенатор Боб Коркер.
Як пише Голос Америки, Тіллерсон ніколи не приховував своїх зв'язків з Росією. Так, виступаючи на початку цього року в Університету Техасу, він визнав, що знайомий з президентом Володимиром Путіним більше 15 років і підтримує з ним "дуже близькі відносини".

Related

Події у світі 8518787890864397859

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item