Суддя втікав від журналістів столицею



У мережі з'явилося відео, як підозрюваний у хабарництві суддя Київського апеляційного адмінсуду втікає від журналістів.
Про це повідомляють "Наші гроші".
Суддя Київського апеляційного адмінсуду Ігор Петрик, викритий Спеціальною антикорупційною прокуратурою та СБУ із грошима в мантії, переконував членів Вищої ради юстиції, що не брав цих грошей, а справа проти нього сфабрикована.
Коли журналісти спробували уточнити, як гроші потрапили до нього в мантію, суддя відштовхнув кореспондента й оператора, і побіг.
Він швидко пробіг майже квартал та "відірвався" від знімальної групи.
У сюжеті наводяться слова посадовця про важкий стан здоров'я.
1 грудня 2016 року керівник САП Назар Холодницький повідомив про затримання судді Ігоря Петрика одразу після отримання хабара в розмірі $5 тис. Гроші знайшли у спеціально зробленій кишені суддівської мантії.
На засіданні Вищої ради юстиції, яка розглядала питання про відсторонення судді, він перекладав вину на свого помічника.
"Все, що тут сказано прокурором, може бути закинуто в город не мій, а мого помічника. Який чомусь кудись дзвонив, кудись ходив, щось він десь там брав. Я в цьому не задіяний і не маю ніякого відношення", – переконував Петрик членів ВРЮ.
"Гроші вилучили безпосередньо у нього, не у помічників, не у прибиральників чи у домашніх улюбленців. А саме в нього" – стверджує натомість Холодницький.
12 січня 2017 року Вища рада юстиції тимчасово відсторонила Ігоря Петрика від здійснення правосуддя. Суддя Петрик наразі лишається кандидатом на посаду судді нового Верховного Суду.

Related

Суспільство 783153887578191704

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item