ЛНРівці опублікували відео-привітання з українською колядкою



Сьогодні у пропагандиській групі "Сводки ДНР ЛНР Новороссия" жителі самопроголошеної республіки опублікували відео з українською колядкою.
У цьому відео переможець конкурсу "Достояние республики" Сергій Ніхаєнко, містянин окупованого Лутугіно вітає "молоду республіку" з Різдвом. Після цього його гурт "Час пік" співає українську колядку: "Добрий вечір тобі".
"У цьому нема нічого дивного. Якщо Росії ще вдається вигадувати і красти совою так звану історичну спадщину. То "молодим республікам" , які ще й до того воюють на це часу точно нема. Колядки в українській історії згадуються ще з дохристиянських часів. Вже аж з прийняттям християнства у них почали славити Христа. Ну от як путінський проект, в якого історія триває три роки може мати свої колядки", - каже етнограф Василь Копчик.
"У нас в школах і в вузах викладають українську мову і літературу, працює український драм театр і співають українські пісні. Тараса Григоровича Шевченка шанують і поважають. Зрозумійте, ми не відмовлялися від України і її культури. Ми відмовилися від всього нацистського, це нам чуже. Ми не хочемо відмовлятися від своєї історії, яка б вона не була ", - розповів учасник відео Сергій Ніхаєнко.

Related

Події в Україні 8909801498433716441

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item