Савченко наривається на кримінал


Оприлюднення прізвищ військовополонених нардепом Надією Савченко може потягти за собою порушення кримінального провадження.
Про це сказав представник офісу омбудсмена Михайло Чаплига, пише "Українська правда".
"Закон говорить про особливий порядок оприлюднення інформації про військовослужбовців. А частина осіб зниклих або полонених на території ОРДЛО – це наші військовослужбовці. Тут є порушення закону про боротьбу з тероризмом. У цьому аспекті можливий початок якогось кримінального провадження в цій справі", – сказав Чаплига.
При цьому частина правозахисників вітає дії Савченко, вважаючи, що це може допомогти звільненню заручників.
"Якщо є люди, які вважають, що їхнє право на приватність порушене, то вони можуть звертатися з заявою. Може бути відкрите кримінальне провадження за ст. 182 ККУ – незаконне збирання, зберігання, використання поширення інформації про особу без її згоди. Провадження може бути відкрите слідчим або прокурором лише на підставі заяви", - сказав Чаплига.
10 січня народний депутат Надія Савченко опублікувала списки українців, які перебувають у полоні або вважаються зниклими безвісти на окупованій території Донбасу та в Росії. Також оприлюднила прізвища осіб, яких вимагають видати бойовики ДНР і ЛНР.
У зв'язку з цим Служба безпеки та Міністерство внутрішніх справ провели нараду.
11 січня Савченко відредагувала списки.

Related

Політика 5597591174004441626

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item