Олександр Кочетков: Силовий конфлікт з ветеранами – це початок кінця для влади

Олександр Кочетков, політолог


ПРЕЗИДЕНТ І ВЕТЕРАНИ ВІЙНИ
Я частенько повторюю, що нинішня влада куди розумніша, хитріша, спритніша за попередню. Тупо підставлятися вона не буде, її доведеться виколупувати рішуче, але болісно, ​​як скалку з п’яти.
Але життя спростовує.
Є досить очевидне правило: у країні, що воює, найважливіша частина суспільства – це ті, хто пройшли війну. Проблема військових ветеранів відома всьому світу як в минулому, так і зараз. Навіть Сталін вибудовував спеціальну систему задоволення/упокорення фронтовиків.
Люди завжди співчувають фронтовикам, навіть коли вони відверто не мають рації. А вже якщо вони за справедливість … Згадайте фільм Говорухіна, який тоді ще не скурвився, «Ворошиловський стрілок».
Владі треба пилинки здувати з тих, хто блокує ОРДЛО, намети для них розгортати, теплий одяг видавати. І підкреслювати – так, той факт, що блокують, нам поперек горла, але вони мають право, це право вони кров’ю заслужили.
Але жадібність засліплює.
Силовий конфлікт влади з ветеранами – це гарантований початок кінця влади. Але в цьому випадку також зростає імовірність кривавого хаосу, що означатиме і кінець України в нинішньому її вигляді.
Наступна фатальна помилка з боку Порошенка – це дочекатися, коли до блокуючих приєднається помітна політична фігура, наприклад, ЮВТ. Поки вона утримується, тому що блокаду не підтримує Захід, а Тимошенко зараз вкрай чутлива до Заходу. Але якщо внутрішньополітичні перспективи, перш за все, шанси на будь-які дострокові вибори, перевищать невдоволення Заходу, то ЮВТ підніме над блокадою свій прапор.
Єдиний варіант для Президента – це зміна масштабу. Тобто визнання ОРДЛО окупованими територіями, Росію – агресором, оголошення воєнного стану на Донбасі. Тоді блокада перестане бути значущим фактором ризику для влади.

Але жадібність не тільки засліплює. Вона і отупляє до рівня януковичів.

Related

Суспільство 1723220527993616241

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item