"Укроп" і ветерани АТО пікетуватимуть ВР з вимогою вжити заходів для повної економічної блокади ОРДЛО



"Українське об'єднання патріотів – "Укроп" вимагає створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо перевірки всіх аспектів поставок товарів, робіт і послуг на тимчасово окуповані території та з них. 
Крім того, політична сила наполягає на невідкладному ухваленні законопроекту про статус окупованих територій та проведе 21 лютого біля будівлі Верховної Ради акцію на підтримку цього документа. До мітингу долучаться прихильники партії, волонтери та учасники АТО. Про це йдеться у заяві УКРОПу щодо повної економічної блокади окремих районів Донецької і Луганської областей, оприлюдненій на офіційному сайті партії.
"Ми переконані, що тільки так можна досягти повної економічної блокади окупованих районів та розірвати замкнене коло кровопролиття і смертей, яке, очевидно, влаштовує нинішню владу", – сказано в заяві "Укропу".
У партії наголошують, що, за різними даними, щомісяця через лінію розмежування автомобільним транспортом перевозяться товари на 70-80 млн грн, крім того, тонни вантажів щодня переправляються залізницею. Один з найбільших "торговців" – державна компанія "Центренерго" – купує в ОРДЛО десятки мільйонів тонн вугілля, майже половину вартості якого у формі податків отримують терористи. "Війна за незалежність і торгівля з окупантом несумісні. Але для цинічної української влади це не аргумент – вона дозволяє двосторонній товаропотік та закриває очі на контрабанду, які живлять так звані ЛНР та ДНР", – підкреслюється в заяві партії. "Укроп" також звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням на найближчому пленарному тижні поставити на голосування про включення до порядку денного та ухвалення в цілому законопроект про статус окупованих територій.
"Ми вважаємо, що торговельна блокада – це не стіна. Це вентиль, дієвий механізм припинення агресії та повернення цих територій у лоно української держави", – заявив у коментарі журналістам голова політради "Укропу" Тарас Батенко.
"Українське об'єднання патріотів" закликає всі демократичні політичні сили – "Народний фронт", "Самопоміч", "Свободу", "Батьківщину" – підтримати законопроект про статус окупованих територій і допомогти припинити наруження над українцями, завдяки якому наживаються окремі чиновники та олігархи. У заяві "Укропу" також наголошується, що блокаду окремих районів Донецької і Луганської областей підтримують бійці Збройних сил України.

Related

Гаряча новина 142520819739067991

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item