Ар'єв пояснив, чим загрожує Україні воєнний стан



На окупованих територіях України неможливо запровадити воєнний стан.

ро це журналістам в кулуарах парламенту сказав голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), депутат Верховної Ради України Володимир Ар'єв.
"На окремих територіях воєнний стан ввести неможливо. На певний територіях можна ввести лише надзвичайний стан", - заявив Ар'єв.
При цьому він закликав українських політиків на спекулювати на темі введення воєнного стану. "При воєнному стані фактично призупиняється демократія. Україна є державою, яка довела останніми всіма подіями свою прихильність і відданість демократичним принципам. Тому воєнний стан має бути не політичною вимогою а обгрунтованою, раціональною, і лише тоді, коли ситуація буде цього вимагати...Донбас - це та ситуація, в якій неможна гратися в політичні ігри, тому що це питання безпеки держави...Є органи, які відповідають за це. Тому, якщо ці органи ініціюватимуть такі законопроекти, то Верховна Рада має їх розглянути першочергово", - зазначив Ар'єв.
Нагадаємо, 6 лютого міністр закордонних справ Павло Клімкін не відкинув можливості запровадження воєнного стану в країні через загострення ситуації на Донбасі.
Крім того, про необхідність запровадження воєнного стану у Донецькій та Луганській областях заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Related

Політика 4837293582372312705

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item