Німеччина пояснила, чим загрожує невиконання домовленостей щодо Донбасу



Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель закликав Київ і Москву зупинити бойові дії в Донбасі і виконати домовленості, досягнуті на зустрічі глав МЗС "Нормандське четвірки" в Мюнхені.
Габріель заявив, що Україна і РФ повинні були використовувати свій вплив для встановлення перемир'я з 20 лютого і відведення важких озброєнь. Однак, за його словами, нічого з перерахованого виконано не було обома сторонами конфлікту, передає Deutsche Welle.
"Той, хто в суботу обіцяє те, що через кілька днів уже не має ціни, знецінює тим самим уесь переговорний процес", - заявив Габріель.
Він закликав сторони до виконання досягнутих раніше угод.
"В іншому випадку ми ризикуємо військовою ескалацією конфлікту з великою кількістю жертв серед мирного населення і продовженням тупого кута в політичному процесі", - застеріг міністр.
18 лютого в Мюнхені відбулася зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії. Глава МЗС Німеччини повідомив, що наступна зустріч міністрів відбудеться протягом декількох тижнів і підкреслив, що на ній обговорять політичний процес. Однак без режиму "тиші" і відведення озброєнь не зможуть його почати.

Related

Події у світі 6967853079125681199

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item