У РФ немає в Україні ніякого "особливого права" - президент Естонії

Президент Естонії Керсті Кальюлайд висловилася за продовження санкцій проти Росії

Керсті Кальюлайд висловилася за санкції щодо Росії.

Президент Естонії Керсті Кальюлайд на зустрічі глав держав Балтії з віце-президентом США Майком Пенсом, що відбулася в суботу, 18 лютого, у Мюнхені висловилася за збереження санкцій щодо Росії.

"Нападаючи на Україну, Росія порушила принципи міжнародного права. У Росії немає в Україні ніякого "особливого права" і не може бути ніяких особливих інтересів. Тому важливо, щоб держави, які думають так само, як ми, спільно виступали за нинішні санкції", - заявила Кальюлайд.

Глава Естонії подякувала віце-президенту США за "сильну промову" на Мюнхенській конференції з безпеки, особливо виділивши його слова, що США є для Європи незамінним партнером у галузі безпеки, а також де він заявив, що США будуть дотримуватися обіцянок і розділяти такі єдині цінності, як свобода, демократія і принципи правової держави.

"Щодо ролі НАТО у нас з віце-президентом Пенсом дуже схожі точки зору - Альянс означає стримування і гарантії, а також зобов'язання. Держави-члени Альянсу повинні виконувати взяті зобов'язання, бо тільки так НАТО є сильним. Світ же здатні створювати тільки сильні" , - заявила президент Естонії.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей сподівається заручитися підтримкою Франції в питаннях тиску на Росію за політику щодо України.

Related

Політика 3045308967364958736

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item