Захід визначився щодо українців - Рибачук


Українці здатні на реформи, однак влада не хоче їх чути. 
Про це сказав колишній віце-прем'єр і голова Секретаріату президента Ющенка Олег Рибачук.

"Не можемо ні в чому звинувачувати самих українців. Ми просто із ними не говоримо. Лозунг "Почуй кожного" вже звучить знущально", - сказав він.
Захід почав краще ставитись до України саме завдяки змінам у суспільстві, вважає колишній політик.
"Раніше Захід досить відверто фінансував українську корупцію. Не реформуючи владу давав багатомільярдну допомогу, навіть у часи Януковича "Беркуту". Потім зрозумів, що палив гроші, бо у нас немає незалежних контролю за фінансами і судів. Сьогодні влада вимушена створювати антикорупційні структури, хоча затягує як може - електронні декларації сподівалися не вводити до останньої хвилини. Змушена відкриватися і реагувати на корупцію. Це виключно результат зміни суспільства після Майдану і жорстких вимог за кордону", - пояснив він.
Країна рухається шляхом європейських цінностей, за які українці віддають життя, каже Рибачук.
"Дивовижно - рухаємося без великих багатомільярдних морквинок, які були за першої і другої хвиль розширення ЄС. Зміни проводять не еліти, а суспільство. Реформи йдуть під копняками. І Захід визнає, що українське суспільство їхній рушій", - зауважив експерт.
"В країні 400 партій, але бракує легітимного способу міняти владу. Маємо вимагати правил, які б дозволили мати принципово інші політичні сили у Верховній Раді. Теперішні парламентські не бажають відмовитись від політичної корупції. Хочуть далі продавати місця у списках - від Блоку Петра Порошенка до "Батьківщини". Але за декілька років побачимо справжню конкуренцію політик. Слово "політик" не буде звучати як щось брудне", - сказав Рибачук.
Три роки тому в Україні розпочався найтрагічніший етап Революції Гідності. У період 18-20 лютого 2014 року в центрі столиці загинули більше ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні - були заарештовані та зазнали тортур.

Related

Політика 7131217447858936005

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item