Питання виборів в окупованому Донбасі знято з порядку денного мінських переговорів – Айвазовська

Ольга Айвазовська: сьогодні ОРДЛО і Російська Федерація борються за одне питання - це формула Штайнмайєра
Представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ольга Айвазовська заявила, що питання проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей знято з порядку переговорів в Мінську, повідомляє Інтерфакс-Україна.
Зокрема, про це Айвазовська заявила в ефірі програми "Підсумки дня" на 5 каналі:
"В дійсності, переговорний процес іноді набагато більш складний... ніж здається. Тому що, з порядку денного, в тому числі, завдяки переговорам та позиції української сторони, знято питання виборів, знято питання конституційних змін", - сказала Айвазовська.
За її словами, зараз РФ виступає за реалізацію плану, запропонованого екс - міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром. Згідно з цим планом, Верховна Рада приймає закон про проведення виборів у ОРДЛО, потім на цій території проводяться вибори, після чого ОБСЄ робить висновок, чи відповідали вони європейським стандартам.
"Сьогодні ОРДЛО і Російська Федерація борються за одне питання - це формула Штайнмайєра. Тому що якраз виходячи з цієї позиції, що у вересні закінчується юрисдикція прийнятого закону про особливості місцевого самоврядування, і нам потрібно мінімізувати внутрішню дискусію політичного беззмістовного характеру і розуміти, що все набагато складніше, бути мудрішими в цих питаннях", - сказала Айвазовська.
У лютому посол Німеччини в Україні Ернст Райхель в інтерв'ю одному з українських видань заявив, що проведення виборів на окупованій території Донбасу можливо до виведення звідти російських військ.
Висловлювання німецького дипломата викликало бурхливу реакцію серед українських політиків. Так, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко запросила Райхеля в Авдіївку.
Міністерство закордонних справ України роз'яснило послу Німеччини в Україні Ернсту Райхелю позицію України про неприпустимість проведення виборів на Донбасі без виведення російських військ.
Формула Штайнмайєра визначає порядок набрання чинності 2-9 статей так званого "закону про особливий статус Донбасу". Однак, набуття їх чинності обумовлено низкою умов. зокрема, це виведення російських військ і проведення чесних і вільних виборів у відповідності з Конституцією України та по стандартам ОБСЄ.

Related

Гаряча новина 9111574413840793435

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item