5 умов вдалого прибирання перед Великоднем


Традиційно до Великодня годиться зробити прибирання в хаті. Для когось це цілий ремонт з побілкою та фарбуванням. В кого часу менше - обмежуються миттям вікон та підлоги, чищенням килимів та меблів. Кілька порад для тих, хто готується до прибирання в Чистий Четвер або напередодні.
Підстрижіть рослини. Надто довге і сухе листя порушує гармонію у домі. Хай не виглядає, ніби вазони вам принесли батьки, щоб за ними приглянули деякий час.
Акуратно розставте речі поруч з дзеркалом. Відображення у склі збільшує відчуття хаосу. Хай там буде видно мінімум речей та кольорів. Краще, коли у дзеркалі відбиваються цінні для вас речі. Наприклад, рамка з портретом коханої людини. Це додасть приємних відчуттів, коли будете дивитися у дзеркало.
Пилесосьте килими за стрілкою годинника. Щоб не пропустити ні одної ділянки на підлозі, починайте від дверей і рухайтесь по колу. Коли опинитесь знову біля дверей - справу зроблено. Не забудьте залізти під ліжка та шафи - бо надмір старого пилу може викликати алергічні захворювання.
Провітріть шафи. Залиште на ніч відкриті дверцята шаф і комодів та вікно у кімнаті. Пральні порошки, залишки запахів від парфумів та вологість роблять затхлим повітря у шафі. Тому речі можуть з часом не надто добре пахнути.
Додайте в воду для миття підлоги оцту. Це додасть блиску покриттю. Робіть розчин з розрахунком - столова ложка оцту на 2 л. води.
Мийте вікна у не надто сонячну погоду. Бо промені будуть відбиватися від скла і важче буде роздивитися, чи кругом витерли. Коли повзаєте ганчіркою тріть у різні боки назовні та всередині вікна. Наприклад, з вулиці - зверху вниз, а з хати - знизу вверх. Тоді, якщо на вікні з'являться паси, за формою легше буде зрозуміти - всередині вони чи назовні.
Переставляйте меблі. Це допомагає психологічному комфорту. Особливо корисно міняти місцями меблі в дитячій. Бо діти ростуть, та їхній настрій часто змінюється, відповідно нове розташування допоможе їм позбутися відчуття рутини.
Вивезти на деякий час зайвий одяг з дому можна завдяки новій послузі, яка передбачає оренду шафи у центрі міста. У великих містах Європи діють спеціальні "шафи на прокат". У них можна сховати на кілька місяців речі, які не вміщаються вдома, а потім забрати.

Related

Суспільство 4629458106359976654

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item