"Справедливість відновили" - Порошенко назвав долю рахунків Януковича


В Україні відновлена справедливість після конфіскації вкрадених режимом Віктора Януковича грошей. Кошти підуть на українську армію.
Про це заявив президент Петро Порошенко у центрі прикордонної служби в Києві.
"Я приїхав сюди після доповіді генерального прокурора та секретаря РНБО про завершення слідства. Прийняте рішення суду. І сьогодні в 00:00 годин воно вступило в законну силу - про конфіскацію 1,4 мільярда доларів, які належали колишньому президенту та його посібникам. Ці гроші вкрали в народу України, витягнули з кишені кожного українця.
Дякуючи слідчим Генпрокуратури, ми цю справедливість відновили", - заявив президент.
"Сьогодні натиснули кнопку, і гроші із заблокованих рахунків зарахували на рахунок Державного казначейства", - додав він.
Порошенко сказав: "Першим пріорітетом використання цих грошей буде відновлення боєздатності українського війська - Збройних сил України, Національної гвардії, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби і Національної поліції".
Також кошти підуть на будівництво заводу з виробництва боєприпасів, закупівлю новітніх засобів радіоелектронної боротьби, контрбатарейних радарів, новітніх дронів, будівництво гуртожитків для контрактників і військових готелів для офіцерів на території кожної бригади.
Крім того, частина коштів піде на будівництво реабілітаційного центру для воїнів АТО. Інший напрямок - соціальна політика.
"При чому так, щоб вони були не проїдені", - сказав президент.
Порошенко вручив прикордонникам сучасну техніку зі США - засоби військового радіозв'язку на понад $21 млн.
28 січня 2015 року Державна служба фінансового моніторингу заблокувала $1,42 млрд на рахунках нерезидентських компаній, пов'язаних з Віктором Януковичем, його близькими, посадовцями колишнього уряду країни та пов'язаними з ними особами.
Кабмін заклав у державний бюджет на 2017 рік надходження від спеціальної конфіскації коштів корупціонерів на суму 10,5 млрд грн.

Related

Гаряча новина 7857544209922916502

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item