Європарламент отримав докази військових злочинів Росії в Донбасі

5 квітня 2014 року депутатам Європарламенту представили доповідь про військові злочини Росії в окупованому Донбасі.
Доповідь - це переважно свідчення мирних мешканців. Які перенесли катування та знущання від російських військових і бойовиків. Її підготували польські правозахисники Фундації польсько-української співпраці PAUCI. А з ініціативою виступила Малґожата Ґосєвська, депутат Сейму від партії Право і справедливість.
Із жертвами розмовляли волонтери і колишні працівники правоохоронних органів. Усього вдалося записати свідчення 60 постраждалих від свавілля окупантів. Але персонально свідчити перед депутатами Європарламенту погодилися лише кілька.
У серпні 2014 року Ірину Довгань затримали у її будинку неподалік Донецька за допомогу українським військовим. Спочатку її допитували, били та принижували. Її випитували прізвища інших людей, котрі допомагали українській армії. Після цього її прив'язали до стовпа із табличкою, на якій було написано, що вона "фашистка та вбивця дітей".
Автор: УНІАН
Ірину Довгань катували, а потім прив'язали до стовпа у центрі міста
Підготовлену доповідь передали до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. 6 березня 2017 року Міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй в Гаазі розпочав публічні слухання за позовом України до Росії. Уперше з 2014 року в засіданні взяла участь російська делегація. Її очолив депутат Держдуми Леонід Слуцький, який перебуває в санкційному списку Євросоюзу
— У нас є всі підстави очікувати на позитивний результат. Це фактично виведе Росію в клуб країн, які не виконують міжнародне право і рішення суду. А це вже інша площина відносин, — говорить заступник міністра закордонних справ 43-річна Олена Зеркаль, яка представляє Україну.
Автор: УНІАН
Представник України в Гаазі Олена Зеркаль вважає, що маємо гарні шанси виграти позов
Представник України в Гаазі Олена Зеркаль вважає, що маємо гарні шанси виграти позов
РФ звинувачують у порушення двох конвенцій — щодо протидії фінансуванню тероризму й расової дискримінації.

Related

Події в Україні 2134350373523817692

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item