"Свобода" вимагає рішуче розібратися із побиттям активістів


Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагає звільнити Ірину Степаненко з посади голови атестаційної комісії Нацполіції Полтавщини.
Депутат від провладної партії, яка покриває безчинства забудовників у Полтаві, не має права обіймати цю посаду, - заявив голова Полтавської обласної організації "Свободи" Валерій Черняков.
Міський голова та його заступник ховаються від депутатів та громади, зауважив свободівець. Досі нема жодних офіційних заяв, мерія мовчить.
"Наголошую на бездіяльності влади та обласної поліції. Відповідальність за недолугі дії поліцейських лежить на очільнику Нацполіції. Події біля газетної арки наводять на думку, що побиття й різанина були сплановані наперед. Поліція спочатку начебто ловила "тітушок", а потім відпускала їх. Спочатку відтіснили і били протестувальників, начебто сплутавши їх із кременчуцькими "гостями", а потім ‒ "пакувала" активістів Полтави.
"Свобода" вимагає відкликання ліцензії охоронної фірми "Скорпіон 2016", яка організовувала напади на полтавців, та покарання винних у побитті та ножових пораненнях. Ці бандити колись били людей на радіоринку в Києві, а цього разу вони різали людей у Полтаві.
Окрім того, ми вимагаємо звільнення Ірини Степаненко, яка покриває свавілля забудовників, із посади голови атестаційної комісії Нацполіції в області та розпустити Громадську раду при Нацполції", ‒ сказав Валерій Черняков.
5 квітня в Полтаві відбулась масова бійка під час акції проти забудови арки на вул. Соборності. Щонайменше троє учасників потрапили до лікарні. Провокатори використали сльозогінний газ, підрізали двох людей. Наприкінці сутички поліція зробила коридор для тітушок і мала їх затримати, але відпустила.

Related

Політика 6834443093465651327

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item