Парламент провалив запровадження санкцій проти оточення Януковича


Верховна Рада не змогла внести на розгляд РНБО пропозиції про застосування санкцій щодо бізнесменів і колишніх чиновників, зокрема президента-втікача Віктора Януковича.
Відповідну постанову підтримали 202 народних депутати при необхідни 226.
Постанова стосується екс-президента Віктора Януковича, Віталія Захарченка, Віктора Пшонки, Миколи Азарова.
"Вказані особи причетні до кривавого розгону мирних мітингувальників та їх розстрілу під час Революції гідності, й на даний час оголошені в міжнародний та міждержавний розшук, оскільки переховуються від органів досудового розслідування.
Перелічені особи вчиняють дії, які створюють реальні та/або потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяють терористичній діяльності, зокрема, систематично надають фінансову та матеріальну допомогу суб'єктам, які здійснюють терористичну діяльність, розповсюджують антиукраїнські гасла з метою дестабілізація та руйнування політичних, економічних та соціальних структур України", - ідеться у пояснювальній записці.
У ніч на 24 лютого 2014 року президент Віктор Янукович утік із України. Спочатку виїхав до Ялти, звідти - до Севастополя. Близько опівночі у Козачій бухті Януковича зустріли морпіхи Чорноморського флоту, посадили на десантний катер і за добу він дістався берегів Новоросійська.
4 травня суд почав розгляд справи про державну зраду президента-втікача Віктора Януковича. На першому засіданні прийняли рішення забезпечити відеозв'язок з обвинуваченим.

Related

Політика 715405055765311071

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item