Секс подовжує життя? Блог американського експерта

Фото: Wavebreakmedia/Depositphotos
Одне цікаве дослідження показало: активне сексуальне життя сприяє довголіттю.
Ви, напевно, знаєте традиційні рецепти довголіття: не паліть, щодня займайтеся фізичними вправами, харчуйтеся низькокалорійною, нежирною їжею, спіть не менше семи годин на день, не зловживайте алкоголем та наркотиками, частіше бувайте з рідними та друзями.
Є ще одна рекомендація, яку варто додати в цей список, – регулярно займайтеся коханням.
Англійські вчені опитали 918 здорових чоловіків, жителів уельського села Кайрфіллі, яким на момент початку дослідження (тривало воно з 1979 по 1983 рік) було від 45 до 59 років. Наступне опитування вчені провели через 10 років, коли вік чоловіків варіювався від 55 до 69 років. 150 учасників дослідження за цей час померли 67 – від серцевого нападу, 83 – з інших причин. Вчені вирішили встановити, чи є зв'язок між статевою активністю чоловіків і довголіттям. Виявилося, що смертність серед чоловіків, які займалися сексом два рази на тиждень, була вдвічі нижче, ніж серед тих, хто робив це лише раз на місяць. Виявилося, чим активніше сексуальне життя чоловіків, тим менше ризик смерті.
Коли дослідження було опубліковано, критики накинулися на вчених, стверджуючи, що секс сам по собі свідчить про хороше здоров'я. Таким чином, стверджували вони, тривалість життя продовжував не сам секс, а те, що ці чоловіки були здоровіші за інших (активний секс – тому підтвердження).
Можливо. Але між чоловіками, що мали найбільш активне і найменш активне сексуальне життя, практично не було відмінностей за такими показниками, як куріння, вага, кров'яний тиск, серцево-судинні захворювання. Іншими словами, найбільш сексуально активні чоловіки не були особливо здоровіше інших.
Єдина різниця – в рівні холестерину. У деяких він був високий, в інших – нижче. Зазвичай, серед чоловіків з високим рівнем холестерину більш високий рівень смертності від серцевого нападу. Але в даному випадку серед чоловіків з високим холестерином, які вели активне сексуальне життя, був один з найнижчих рівнів смертності від серцево-судинних захворювань. Дослідники прийшли до такого висновку: регулярний секс у чоловіків середнього віку сприяє запобіганню смерті.
Цей висновок суперечить багатьом традиційним порадам про здоров'я і благополуччя. Апостол Павло, наприклад, писав: «Для чоловіка добре не торкатися до жінки». У традиційній індійській і китайській культурі еякуляція розглядалася як витік життєвих сил. У міру того, як чоловіки ставали старше, їм радили еякулювати все менше і менше. У французькій мові є фраза «le petit mort», маленька смерть, якою позначають оргазм.
Але медицина на стороні британських вчених. Крім того, є ще два дослідження, які показали, що сексуальна активність пов'язана з тривалістю життя і здоров'ям людини. Шведські вчені провели дослідження серед 392 літніх жителів Гетеборга (166 чоловіків, 226 жінок) у віці від 70 до 75 років. Був виявлений чіткий зв'язок між смертністю людей і припиненням сексуальної активності. В ході іншого дослідження вчені порівняли сексуальне життя ста жінок, у яких були серцеві напади, і ста, у яких їх не було. Виявилося, що перед серцевим нападом жінки з першої групи були набагато менш задоволені своїм сексуальним життям.
Як секс може продовжити життя? Є кілька можливих пояснень:
1. Регулярний секс свідчить про наявність інтимності у відносинах. Багато досліджень показують, що тісні особисті зв'язки поліпшують здоров'я і продовжують життя.
2. Секс – це фізичне навантаження, а регулярне фізичне навантаження – запорука здоров'я.
3. Секс розслабляє. Багато досліджень показують, що регулярне розслаблення корисне для здоров'я.
4. Регулярний секс покращує імунітет. В Університеті Вілкса (штат Пенсільванія, США) дослідники опитали 111 молодих людей про частоту партнерського сексу, а потім протестували їх слину на ключовий компонент імунної системи - імуноглобулін A. У тих, хто мав партнерський секс один або два рази в тиждень, був набагато вищий рівень імуноглобуліну А, ніж у тих, хто займався ним менш одного разу в тиждень.
Як кажуть рекламники Nike, просто зроби це! Секс – це добре для тебе. Більш того, він може продовжити твоє життя.

Related

Цікаво 4227285895398433124

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item