В 2001 році російський Ту-154 був підірваний зсередини - генерал


Російський літак Ту-154, який зазнав катастрофи в жовтні 2001 року над Чорним морем, не був збитий українською ракетою С-200, а, ймовірно, підірваний зсередини.
Про це в інтерв'ю в ефірі програми "Гордон" заявив екс-міністр оборони України Олександр Кузьмук.
Висновки Міжнародного авіаційного комітету, який знаходиться в Москві і безпосередньо звинуватив Україну в катастрофі літака, викликають безліч питань.
"Перше: з тих уламків, що були знайдені, жоден фрагмент зовнішньої обшивки літака не був пошкоджений, а їх було виявлено чимало. В тому числі і носова частина літака, де вони просто зобов'язані були бути, але вони були відсутні. Однак на внутрішніх частинах літака, між першим і другим салоном, пошкодження були", - розповів генерал.
Міжнародний авіаційний комітет встановив, що вибух стався в 18 метрах вище хвоста літака.
"Цей клас ракет, тип комплексів, стрілець не навздогін, а на випередження. Були знайдені фрагменти снаряда і бойові вражаючі елементи. Ми провели всі види аналізів. Тут нова нестиковка: вони не збігалися між собою. А спектральний аналіз показав, що вони не належать бойової частини ракети. Залишки вибухової речовини, що застосовується в бойовій частині, також на цих вражаючих елементах були відсутні. Але було присутнє звичайну вибухову речовину, яку використовують для саморобних бомб", - пояснив він.
При цьому в море не було знайдено жодного фрагмента ракети, каже він.
"Судячи за всіма дослідженнями, в тому числі і тим, які ми проводили за кордоном (деякі з них не можна підтвердити - ред.), літак був підірваний зсередини. Це ретельно готувалося", - заявив він.
4 жовтня 2001 роки над Чорним морем зазнав катастрофи пасажирський літак Ту-154 російської авіакомпанії "Сибір". Основною версією катастрофи є потрапляння в нього ракети, запущеної з полігону "Опук" під Феодосією, під час навчань Збройних сил України. В результаті катастрофи загинули 78 осіб - 66 пасажирів і 12 членів екіпажу. Провину України не довели юридично. Однак Київ виплатив грошові компенсації сім'ям загиблих.

Related

Суспільство 2781892830143785759

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item