Луценко вніс до Ради подання на арешт Добкіна

Юрій Луценко
Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешту народного депутата від Опоблоку Михайла Добкіна.
Зокрема, про це Луценко написав на сторінці в Facebook:
"Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата М.Добкіна, в діях якого вбачаються ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м. Харкова нормативною вартістю понад 220 млн грн.", - написав генпрокурор.
Прес-секретар голови ГПУ Лариса Сарган уточнила, що Добкін  вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України.
"Крім того, М. Добкін, діючи умисно, повторно, в інтересах голови ОК Житлобуд-1, сприяв останньому в реалізації злочинного умислу щодо заволодіння земельними ділянками на території м. Харкова шляхом обману, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.5 ст.27, ч.4 ст.190 КК України", - написала Сарган у Facebook.
Раніше ЗМІ повідомили, що ГПУ готує подання на зняття недоторканності з народного депутата від Опоблоку Михайла Добкіна.
Сам же народний депутат відмовився коментувати цю інформацію.
Нагадємо, у вересні 2016 року в Харківській міськраді проходили слідчі дії, пов'язані з кримінальною справою стосовно організації схеми з розкрадання 654 га землі на суму 4 млрд гривень.
Обшуки пройшли також в приміщеннях, що належать меру міста Геннадію Кернесу, а також матері народного депутата, екс-губернатора Харківщини Михайла Добкіна.

Related

Гаряча новина 2393500187029259996

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item