У столиці померла жінка від малярії


У Києві від малярії померла жінка. Сталося це в зв'язку з несвоєчасним звернення за медичною допомогою.
Про це повідомив голова Держпотребслужби Олег Рубан, пише "ГолосUA".
"У Києві після відвідування екзотичної країни через несвоєчасне звернення за медичною допомогою від малярії померла жінка. Тому після відвідування екзотичних країн при перших ознаках підвищення температури і ознобу потрібно відразу ж звертатися до медичних установ за допомогою ", - сказав Рубан.
У столиці щорічно реєструються смертельні випадки від малярії. В середньому до 15-20 випадків. Від одного до трьох випадків в рік є смертельними, зазначив він.
"Це пов'язано з міграцією населення. Виїжджаючи за кордон, особливо в екзотичні країни, необхідно робити щеплення. Всі летальні випадки пов'язані з пізнім зверненням громадян, коли дане захворювання дуже складно піддається лікуванню ", - підкреслив голова.
Києву спалах малярії не загрожує.
"У нас реєструються поодинокі випадки захворювання через одного виду комара-переносника, але постійно проводяться профілактичні заходи. Зокрема, осушення водойм і боротьба з комарами ", - сказав Олег Рубан.
Шанси придбати малярію в кілька разів вище в літній період при укусі малярійного комара. Після зараження проявляються перші симптоми. Через кілька діб підвищується температура тіла. При скупченні великої кількості уражених клітин можливе настання коми. Малярія — хвороба важко піддається лікуванню. Вона має високий рівень смертності.

Related

Гаряча новина 348289431979224011

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item