Кіберполіція дала рекомендації провайдерам щодо заборони російських сайтів і попередила про небезпеку обхідних браузерів

Кіберполіція представила шляхи блокування окремих російських ресурсів, які потрапили під заборону
Департамент кіберполіції Національної поліції України надав практичні рекомендації українським інтернет-провайдерам для блокування доступу до окремих російських сайтів.
Прес-служба відомства опублікувала детальний план дій для технічних служб провайдерів.
Зокрема, мова йде про:
  • блокування за IР-адресами,
  • за допомогою DNS
  • та URL.
При цьому найбільш ефективним методом серед них у Кіберполіції називають блокування ресурсів за допомогою блокування IР-адреси.
Також у Кіберполіції прокоментували поширювані після заборони спеціальні браузери для обходу заборон.
"Кіберполіція звертає увагу користувачів, що останнім часом у мережі швидко розповсюджуються спеціалізовані браузери. Вони… насправді отримують повний доступ до операційної системи та персональних даних користувача. У подальшому, отримана зловмисниками інформація може використовуватись ними на власний розсуд", - наголошується у повідомленні.
У Кіберполіції відзначили, що зважаючи на представлену інформацію треба:
  • на рівні організації заборонити використання браузеру “FreeU”;
  • пояснити співробітникам, що використання цього та подібних програмних продуктів (наприклад “Yandex browser with protect” для смартфонів, що працюють на базі OS Android) призведе до компрометації даних підприємства, а також персональних даних співробітників;
  • у випадку виявлення факту встановлення — за можливості, штатними засобами, відновити стан операційної системи до моменту встановлення таких програм, а у випадку невдачі — перевстановити операційну систему.
Нагадаємо, президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).
У списку санкцій 1228 фізичних осіб і 468 юридичних осіб.
Санкції передбачають блокування доступу до сервісів Яндекс, 1С, Софтлайн Груп, Корпорації Парус і ще ряду інших російських IT-компаній.
Також санкції поширюються на соціальні мережі ВКонтакте і Однокласники, а також сервісів Mail.ru.
В результаті Яндекс та Mail.ru заявили, що закривають свої офіси в Україні.

Related

Технології 3458411702776887003

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item