5 міфів здорового харчування


Британський дієтолог Ріаннон Ламберт назвала п'ять міфів здорового харчування, які руйнують здоров'я.
1.Вживати яйця - шкідливо.
Вважають, що вони містять холестерин, який збільшує ризик розвитку серцевих хвороб. Насправді яйця сприяють виробленню "хорошого холестерину". Його головна роль - транспортувати надлишковий "поганий" холестерин для переробки в печінку. Тож яйця вживати корисно і потрібно.
2. Жирні продукти - причина зайвої ваги.
На противагу жирним стали споживати знежирені. А в таких міститься багато цукру та штучних підсолоджувачів. Насправді жири необхідні для захисту внутрішніх органів від пошкоджень і нормальної роботи організму. Тому слід вживати більше жирної риби, горіхів, авокадо і жирних йогуртів.
3. Рослинна олія - корисна
Кажуть, що рослинна олія знижує ризик розвитку хвороб серця через вміст жирних кислот. Та слід пам'ятати, що не всі кислоти однакові. Зазвичай виділяють омега-3 і омега-6. Омега-3 містяться в жирній рибі і борються із запаленнями. Омега-6 містяться в оліях. І їх надлишок призводить до протилежного ефекту.
4. М'ясо - шкідливе
Багато хто відмовляється від м'яса, бо воно негативно впливає на здоров'я.Це стосується напівфабрикатів і неорганічного м'яса. А якщо червоне м'ясо правильно приготувати і вживати в помірних кількостях, то продукт приносить лише користь. У ньому міститься білок, необхідні мікроелементи, вітаміни і мінерали, яких немає в жодному іншому продукті.
5. Всі калорії рівні
Часто люди впевнені, що для схуднення потрібно всього лише рахувати калорії. Проте, що саме людина їсть - важливіше за кількість калорій. Кожен продукт по-різному впливає на організм. Щоб схуднути слід вживати продукти з низьким глікемічним індексом, бо вони містять клітковину і білок, завдяки яким засвоюються повільніше. "Можна з'їсти варених овочів, а можна - пончиків на 400 калорій. Цифра та сама, але вплив на організм протилежне", - підкреслила Ламберт.

Related

Здоров'я 4688949734441076350

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item