Вчені з'ясували, що електронні сигарети такі ж шкідливі, як і звичайні


Вчені з університету Коннектикута довели, що електронні сигарети на основі нікотинової рідини такі ж шкідливі, як і цигарки без фільтру.
Про це повідомляє "Metro.
Випари з електронних сигарет, котрі не містять нікотину, так само викликають пошкодження ДНК, як і з фільтром за рахунок хімічних добавок, що є в цих парах.
Клітинні мутації внаслідок змін ДНК можуть спричинити рак. Рівень цих пошкоджень залежить від кількості пару, що вдихає людина, особливостей інших компонентів та вмісту чи відсутності нікотину в рідині.
Але Національна служба охорони здоров'я Великої Британії стверджує, що електронні сигарети значно кращі для затятих курців. У своїй антитютюновій кампанії представники служби переконують, що "електронні сигарети не виробляють смол та монооксиду вуглеводу", оскільки в них "не відбувається процесів горіння і немає диму".
Під час нагрівання в електронній сигареті утворються тільки нікотин, пропіленгліколь чи гліцерин та смакові речовини, а кількість різних токсичних елементів - дуже незначна.
Американські кардіологи твердять, що паління викликає у підлітків втрату пам'яті та зниження здатності до навчання.
Науковці дослідили медичні картки 3 тис. людей молодого віку, також запитували про їхні звички. Дійшли висновку, що куріння тютюну разом із нездоровою їжею викликають порушення у роботі нервової системи. Подібне спостереження провели у Фінляндії та дійшли до тих же висновків - мозок виснажується від високого рівня холестерину у крові.

Related

Здоров'я 2909259338927903138

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item