В Україні з'явиться 4G


Операторам зв'язку можуть дати ліцензію на розгортання зв'язку четвертого покоління (4G).
Кабінет міністрів України прийняв рішення про проведення конкурсу на видачу такого дозволу 9 серпня, пише "Апостроф".
"Цей проект постанови дозволить запровадити в Україні зв'язок 4G. Документ дозволить Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ. - ред.) підготувати і провести тендери з продажу ліцензій на користування радіочастотним ресурсом у діапазоні 1800 мегагерц", - заявив перший віце-прем'єр України Степан Кубів.
За його словами, Україна на 15 років відстала від розвинених країн з впровадженням зв'язку 3G і вже на 7 років відстає з впровадженням 4G.
Кубів також зазначив, що 2020 року очікують визначення в Україні вже наступного покоління зв'язку 5G, однак для цього уряду необхідно прийняти ще низку документів.
Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман оприлюднив проект плану заходів з цифровому розвитку України 2017 року. Згідно із цим проектом, в Україні до кінця четвертого кварталу планують впровадити технологію мобільного зв'язку 4-го покоління (4G), забезпечивши проведення конкурсу з розподілу радіочастотного ресурсу (РЧР) для 4G.
За проектом також заплановано до кінця 2017-го розробити план заходів розвитку та використання широкосмугового доступу до мережі інтернет, до жовтня 2017 року - розробити план заходів щодо стимулювання і підтримки впровадження технології блокчейн в держсекторі і базових секторах української промисловості.
Заступник голови Адміністрації президента України з питань проведення адміністративних, соціальних і економічних реформ Дмитро Шимків сказав, що 4G може принести до бюджету країни 2017 року понад 6 млрд грн, а користувачам якісний голосовий зв'язок в цифрі та якісний доступ для даних, але головне накрити всю країну якісним швидкісним інтернетом.

Related

Економіка 533564342510954418

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item